Japan, himmelriket på jorden.

Featured Video Play Icon

Japan, himmelriket på jorden. En fantastisk plats utan dess like. Resa till Japan, avklarad men aldrig avslutad.

Jag och Linda (min fru) drog iväg under två veckor för att besöka Osaka, Kyoto och Tokyo. Samtidigt var några vänner på plats i Japan också.

Osaka

Nara-parken i Japan
Nara-parken i Japan

Efter en lång resa så önskar jag att vi vaknade upp på flygplatsen i Osaka. Dessvärre hade varken jag eller Linda lyckats sova på flyget så helt utmattade fick vi ta oss in till Osaka. Det första som slog oss var värmen, det andra som slog oss vara hur extremt trevliga och hjälpsamma japanerna är. De ansträngde sig på sin egen bekostnad för att hjälpa en hitta rätt, en inställning som smittade av sig. När vi väl kom till vårat hotell (APA Hotel Osaka Higobashi Ekimae) som såg superlyxigt ut så kunde vi dessvärre inte få tidig incheckning. Vi virrade runt i Osakas värme i några timmar tills vi tillslut kunde däcka på hotellet.

Linda uppskattade Kyotos mysiga gator bäst, jag älskade Osaka mer än vad som kan anses vara hälsosamt. Nära både Nara-parken med alla rådjur, nära till alla fina tempel och mycket natur men också en vindlande storstad.

Osaka är en helt fantastisk stad och att påbörja sin resa där gav ett fantastiskt första intryck av Japan som la en grund till en helt fantastisk resa.

Kyoto

Kyoto i Japan
Kyoto i Japan

När vi först kom till Kyoto så var det en grå och dyster syn. Först när vi kom till den gamla delen som bestod av en lång gata såg vi det fantastiska.

Gatan var fylld med fantastiska restauranger och mysiga tillfällen, en perfekt plats att spendera kvällarna på. Kyoto var även i närheten av många tempel och bambuskogen. Skogen i sig är väl ett måste men inte det mest intressanta. Vi hittade dock vägen till ett litet naturreservat med apor vilket var en fantastiskt rolig upplevelse.

Vi bodde på Kyoto Royal Hotel & Spa och jag tror vi måste ha blivit uppgraderade för vi fick ut superstort rum med den största sängen jag någonsin sett.

Tokyo

Tokyo i Japan
Tokyo i Japan

En gigantisk stad med något för alla. Vill du gotta dig i teknik eller i gamla Japan så kan du göra det här. Det verkar inte finnas något slut på Tokyo och även då vi spenderade en vecka där så tror jag vi bara sett en bråkdel av den fantastiska staden.

Allt i en stad, ena studen kan du springa runt bland skyskraporna för att helt plötsligt hitta ett gammalt tempel eller en föreställning på gatan med Taiko-trummor.

Vi bodde vid charmiga Shinjuku New City Hotel vid en liten park som kändes som en perfekt utgångspunkt att ta sig ut på Tokyos gator.

Kommentera