Om kodarapan

Njuter av en kall drink på en isbar i Prag.
Njuter av en kall drink på en isbar i Prag.

Krister Cederlund heter jag och jag är lär ut programmering och spelutveckling på Ljud och Bildskolan i Stockholm vilket jag gjort sedan 2014. Innan dess har jag även lärt ut spelprogrammering på Gotlands Högskola som nu tillhör Uppsala.

Innan jag kom tillbaka till utbildning så spenderade jag tre år på ett spelföretag som programmerare. De åren resulterade i ett kommersiellt projekt. Vid sidan av jobbet som lärare driver jag tillsammans med spelgrafikern Jona Marklund en liten studio KJ Interactive.

Varför Kodarapan

Jag älskar att leka och lära mig, mycket fokus på programmering, teknik och spel. Den känslan vill jag smitta av till mina elever och jag gör även filmer för mina elever som en del av undervisningen. Jag ser gärna att alla som vill tar del av det materialet.

Att spela in filmer är intressant, även om det inte finns något värre än att höra sig själv prata. Jag lär mig mycket och hoppas förbättra materialet ju mer jag lär mig och tar gärna emot förslag och feedback på materialet samt områden jag skulle kunna prata om.

Tack kodarapan

Materialet jag skapar är något jag gör på min fritid, något jag kommer göra tills händerna ramlar av. Jag söker inga pengar, om någon vill tacka mig mer än snälla ord så tar jag gärna emot prylar som jag kan leka runt med och kanske kan använda när jag skapar filmerna.

Vill du ha förslag på vad det skulle kunna vara så har jag en önskelista på amazon.com