Game On Vilnius, Litauen – Äventyr med KJ Interactive.

Featured Video Play Icon

Jag och min grafiska kollega Jona från vår spelstudio KJ Interactive gav sig av mot Vilnius och Game On. Jona hade blivit inbjuden att hålla en föreläsning om det procedurellagrafiska verktyget Houdini i Unity3D. Vi fick då även ett bås på Game On för att ställa ut vårat projekt Eco Tales: My Item Shop.

Game On Vilnius

Baltikums största spelmässa och det var ett sant nöje att få ställa ut där. Det var även första gången KJ Interactive ställde ut. Det var även länge sen jag ställde ut på en spelmässa för ett kommersiellt spel istället för som en del av en skola.

Då Eco Tales: My Item Shop var och är i tidig fas så hade vi ganska lite att visa upp. Vi kunde dock inte missa en sån här chans så vi samlade det vi hade. Vi behövde dock något som lockade folk så jag stod hela sommaren och printade ut 3D-figurer på Lech, en av karaktärerna i spelet. Planen var att låta folk måla dem under mässan vilket blev en höjdare.

Målar Mr Lech från Eco Tales
Målar Mr Lech från Eco Tales

Turist

Vi var där på jobb vilket istället blev ganska långa sena nätter där vi njöt av Vilnius nattliv. Under dagarna gick vi runt i den vackra staden i lite av en dimma och mer än annat vårdade vi våra sinnen med den väldigt goda maten. På kvällarna brukar de som ställer ut och träffas och umgås, så var även fallet här. Vi samlades på ett flådigt hotell med öppen bar och blev mäkta imponerad över deras bartenders. Vi hade även det stora nöjet att möta och umgås med utvecklarna från Torreng Labs och tillsammans festade vi in morgonen i Vilnius.

Kommentera